GPS Tracker wat kunt u ermee?

GPS Tracker wat kunt u ermee?

GPS Tracker wat kunt u ermee?. Een GPS-volgeenheid is een GPS-apparaat, gewoonlijk gedragen door een bewegend voertuig, object, persoon, dier etc., dat het Global Positioning System (GPS) gebruikt om de bewegingen van het apparaat met tussenpozen te volgen en de locatie en de vervoerder te bepalen. De opgenomen locatiegegevens kunnen worden opgeslagen in de trackingeenheid of kunnen worden verzonden naar een centrale locatiedatabase of een computer met een internetverbinding, met behulp van een cellulaire (GPRS of SMS), radio- of satellietmodem die is ingebouwd in de GPS Tracker. Hierdoor kan de locatie van het GPS volgsysteem worden weergegeven tegen een achtergrond van een kaart, hetzij in realtime of bij het later analyseren van de track, met behulp van GPS-trackingsoftware.

Een GPS Tracker bevat in wezen een GPS-module die het GPS-signaal ontvangt en de coördinaten berekent. Voor dataloggers bevat het een groot geheugen om de coördinaten op te slaan. Datadrukkers bevat bovendien een GSM / GPRS-modem om deze informatie naar een centrale computer te verzenden, hetzij via SMS of GPRS in de vorm van IP-pakketten. Hierna wordt de (realtime)positie op een kaart weergegeven.

Dataloggers of GPS-logger:

GPS-loggers registreren de positie van het apparaat met regelmatige tussenpozen in het interne geheugen. GPS-loggers hebben mogelijk een geheugenkaartsleuf of een interne flash-geheugenkaart en een USB-poort. Sommigen fungeren als een USB-flashstation, waarmee de trackloggegevens kunnen worden gedownload voor verdere analyse op een computer. De tracklijst of POI-lijst kan GPX, KML, NMEA of een ander formaat zijn.

Kijk (klik) hier voor al onze GPS Trackers en vraag ons naar de mogelijkheden

Gegevens pushers of Data pushers:

Data Pusher is het meest voorkomende type GPS-volgeenheid, dat wordt gebruikt voor het volgen van activa, persoonlijke tracking en voertuigvolgsysteem.

Ook bekend als een GPS-baken, stuurt dit type apparaat de positie van het apparaat, evenals andere informatie zoals snelheid of hoogte op regelmatige intervallen, naar een bepaalde server, die de gegevens kan opslaan en onmiddellijk kan analyseren.

De meeste 21ste-eeuwse GPS-trackers bieden data-pushtechnologie, waardoor geavanceerde GPS-tracking mogelijk is in zakelijke omgevingen, met name organisaties die mobiele werknemers in dienst hebben, zoals een commerciële vloot. Typische GPS-volgsystemen die worden gebruikt in commercieel wagenparkbeheer hebben twee kernonderdelen: locatiehardware (of trackingapparaat) en volgsoftware. Deze combinatie wordt vaak een automatisch voertuiglocatiesysteem genoemd. Het volgapparaat is meestal hardwire geïnstalleerd in het voertuig, verbonden met de CAN-bus, contactslot, batterij. Hiermee kunt u extra gegevens verzamelen, die later worden overgedragen aan de GPS-volgserver, waar deze kan worden bekeken, meestal via een website die via internet toegankelijk is, waar de vlootactiviteit live of historisch kan worden bekeken met behulp van digitale kaarten en rapporten.

GPS-volgsystemen die worden gebruikt in commerciële wagenparken, zijn vaak geconfigureerd om locatiegegevens en telemetrie-invoergegevens te verzenden met een ingestelde updatetarief of wanneer een gebeurtenis (deur open / dicht, hulpapparatuur aan / uit, geofence-grenskruis) de eenheid triggert om gegevens te verzenden. Live GPS-tracking dat wordt gebruikt in commerciële vloten, verwijst over het algemeen naar systemen die regelmatig worden bijgewerkt met intervallen van 1 minuut, 2 minuten of 5 minuten, terwijl de ontstekingsstatus is ingeschakeld. Sommige volgsystemen combineren getimede updates met updates van triggerupdates.

GPS-trackingoplossingen worden recentelijk gebruikt in de reguliere commerciële autoverzekeringen, die soms Telematics 2.0 worden genoemd.

Kijk (klik) hier voor al onze GPS Trackers en vraag ons naar de mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *